سئو داخلی چیست؟ سئو داخلی نوعی بهینه سازی برای موتورهای جستجو است که در درون خود سایت انجام و باعث بهبود رتبه میشود. بهینه سازی داخلی روی محتوا و کد منبع صفحه کار میکند و شامل مواردی مثل محتوا، درج کلمات کلیدی، بهبود سرعت و غیره می شود.
اگر برای کسب و کار خود وب سایت دارید، احتمالاً با مراحل سئو، اصول اولیهی سئو یا بهینه سازی را می دانید و درک می کنید. اما آیا از سئو و نحوهی بهینهسازی درون سایت به اندازهی کافی آگاهی دارید؟
این مقاله سئو توسط مرکز سئو، متخصص سئو سایت و طراحی سایت تهیه شده است و در این مطلب، سئو را توضیح میدهیم، بهویژه سئو داخلی. در مورد مفهوم سئو داخلی یا On Page SEO، راه های بهبود سئو داخلی، همینطور تفاوت سئو خارجی و داخلی نیز صحبت میکنیم. با خواندن این پست اطلاعات خوب، مفید و بروزی به دست خواهید آورد، لطفا تا انتها همراه ما باشید.

سئو داخلی (On Page SEO) چیست؟ روشهای بهینهسازی داخلی در سال 2023
سئو داخلی ، یعنی بهینهسازی عناصر درون سایت تان، مانند سرعت صفحه و نحوهی استفاده از کلمات کلیدی. در سوی مقابل عواملی خارج از وبسایت شما هستند که باعث افزایش رتبه و بازدید سایت میشوند، مانند بکلینکهای خارجی.
تفاوت سئو داخلی و سئو خارجی چیست؟
اگر به دنبال بهبود رتبهی آنلاین خود هستید، سئو خارجی اصطلاح دیگری است که با آن مواجه خواهید شد.
تفاوت سئو داخلی و خارجی چیست؟
- سئو داخلی: به اقدامات انجام شده درون وبسایت شما اشاره دارد، مانند بهینه سازی محتوا و ساده کردن مسیریابی در سایت.
- سئو خارجی: به اقدامات انجام شده خارج از وبسایت شما اشاره دارد مانند گرفتن بکلینک از سایر سایت های معتبر.
سئوی موفق به ترکیبی متوازن از هر دو مورد نیاز دارد.
..::مطالعه بیشتر: تغییر قالب سایت بدون افت سئو + چک لیست رایگان ::..
چرا سئو داخلی انجام می شود؟
سئوی داخلی باعث کسب رتبهی بالاتر در جستجو، افزایش ترافیک و افزایش نرخ تبدیل می شود. نتایج سئو داخلی ممکن است زمانبر باشد، اما هنگامی که استراتژی شما شروع به کار کند، می تواند رتبهی شما را بهبود بخشیده و در نتیجه فروش آنلاین شما را افزایش دهد.
عوامل موثر در سئو داخلی (On-Page-SEO):
هنگام پرداختن به سئو داخلی، شما چند فاکتور مختلف برای رتبهی صفحه دارید و بهتر است همهی این فاکتورها را در نظر بگیرید. صرف زمان برای بهینه سازی هر یک از آنها، رتبهی شما را در نتایج جستجو بهبود می بخشد و وب سایت شما را رقابتیتر میکند به طوری که شکست دادن آن برای رقبا دشوار خواهد بود.
فاکتورهای بهینهسازی یا سئو داخلی On-page SEO که باید روی آنها تمرکز کنید عبارتند از:
- URL
- تگ عنوان (Title tag)
- توضیحات متا
- تگ سرفصل (Heading tag)
- تگ Alt
- کلمات کلیدی
- محتوا
- سرعت
- لینکسازی داخلی
- عکسها
- طراحی سایت ریسپانسیو و سازگار با موبایل
برخی از اقدامات سئو داخلی عبارتند از:
- بهینه سازی تگ های عنوان و توضیحات متا
- نوشتن محتوای عمیق و با کیفیت
- پاک کردن کد سایت
- ساده کردن مسیریابی سایت
- بالا بردن سرعت سایت
با ادامهی مطلب همراه باشید تا یاد بگیرید چگونه برای هر یک از این فاکتورهای سئو داخلی، بهینه سازی لازم را انجام دهید!
…:::: ارائه خدمات سئو در کرج با آخرین اصول گوگل 2023 + قیمت رقابتی ::::…
راهکار و آموزش سئو داخلی
اکنون که می دانید چه عواملی بر سئوی داخلی شما تأثیر می گذارد، می توانید بهینه سازی آنها را شروع کنید. به یاد داشته باشید که بهینهسازی سایت و همچنین دیدن نتایج آن زمان می برد. با این حال، پیروی از بهترین راهکارها برای هرکدام از فاکتورها به شما کمک می کند تا وبسایتی داشته باشید که بتواند با تغییرات و به روز رسانیهای الگوریتم گوگل سازگاری داشته باشد.
ساختار URL
URL چیست؟ URL یک آدرس برای یک صفحه در اینترنت است.
URL صفحات وبسایت شما باید شامل توضیحات مختصری از موضوع صفحه باشد.
مثلا اگر یک صفحه از سایتتان در مورد نگهداری از سگ در منطقهی ساحلی دیتونا میباشد این URL انتخاب خوبیست: www.yoursite.com /dog- daycares-in- daytona. یا اگر در چند مکان مختلف فعالیت میکنید، میتوانید از این قالب استفاده کنید: www.yoursite.com /locations/ daytona /dog-daycare.
گنجاندن کلمهی کلیدی در URL به جای استفاده از یک رشته طولانی از اعداد درهم، باعث می شود بازدید از سایت شما راحتتر شود و همینطور دید بهتری از موضوعات صفحهی شما ارائه می دهد.
تگ عنوان
تگ عنوان چیست؟ تگ عنوان شما همان عنوان و در واقع تیتر صفحهی شماست، اما فقط در نتایج جستجو ظاهر می شود.
گوگل به منظور نشان دادن وبسایت شما در صفحات نتایج جستجو (SERP)، باید بداند که صفحهی شما در مورد چیست. استفاده از کلمات کلیدی خاص در تگ عنوان هر صفحه (<title>، </title>) درک وبسایت شما را برای موتورهای جستجو آسانتر می کند.
به عنوان مثال، اگر کلمه کلیدی “مراقبت از سگ در ساحل دیتونا” را هدف قرار داده اید، می توانید تگ زیر را ایجاد کنید: “Top Dog Daycare in Daytona Beach | نام شرکت.” برای کسب بهترین نتایج، برچسب عنوان خود را به 55 کاراکتر محدود کنید تا تمام آن نمایش داده شود و توسط گوگل کوتاه نشود. همچنین در ابتدای آن از کلمه کلیدی مورد نظر خود استفاده کنید.
توضیحات متا
توضیحات متا چیست؟ توضیحات متا خلاصهی صفحهی شماست که در SERPها ظاهر می شود .
توضیحات متا مستقیماً در بهینهسازی داخلی شما تأثیری ندارد. این یک ویژگی است که در واقع به کاربران کمک می کند که دربارهی صفحهی شما اطلاعات بیشتری کسب کنند. گوگل عبارات جست و جوی کاربران را که در توضیحات متا ظاهر میشود، برجسته می کند، و این دلیل خوبی برای بهینه سازی توضیحات متا میباشد.
برای دریافت بهترین نتایج، کلمات کلیدی اصلی و مرتبط خود را در توضیحات متا بگنجانید. به عنوان مثال، صفحهی شما که دربارهی مراقبت از سگ در ساحل دیتوناست، احتمالا از این توضیح برای متا استفاده میکند: «به دنبال مراقبت از سگ در ساحل دیتونا هستید؟ برای نگهداری،نظافت و خدمات دیگر به اینجا بیایید!»
بهترین حالت این است که توضیحات متای شما 160 کاراکتر باشد.
تگ هدینگ
تگ سرفصل چیست؟ تگهای سرفصل یا هدینگتگها محتوا را با H2 ، H3 و H4 جدا میکنند تا راحتتر قابل خواندن باشد.
شما از آنها برای موتورهای جستجو و کاربران استفاده میکنید. از تگهای سرفصل در سرتاسر محتوای خود استفاده کنید تا آن را به قسمتهای کوچکتر تقسیم و آن را برای کاربران خواناتر و قابل مشاهدهتر کنید. همچنین می توانید کلمات کلیدی اصلی یا مرتبط خود را اضافه کنید تا محتوای پربارتری به موتورهای جستجو ارائه دهید.
به عنوان مثال، پستی دربارهی مراقبت از سگ ممکن است از عناوین زیر استفاده کند:
- مراقبت روزانه از سگ شامل چه مواردی است؟
- هزینهی مراقبت روزانه از سگ چقدر است؟
- چگونه بهترین مرکز نگهداری از سگ را پیدا کنیم؟
هنگام نوشتن تگهای هدینگ خود، به یاد داشته باشید که کلمه کلیدی اصلی خود را در تگ H1 هدف قرار دهید .
تگ Alt
تگ alt چیست؟ تگ Alt اطلاعات بیشتری برای مطالب مولتیمدیا مانند تصاویر و ویدیوها فراهم میکند.
موتورهای جستجو نمی توانند مولتیمدیا را ببینند، بنابراین به قابلیتهای alt وابسته هستند تا به آنها بگوید مولتیمدیای مورد نظر چیست.
برای مثال، اگر عکسی از یک سیب دارید، تگ alt شما می تواند این باشد: «سیب خوشمزهی قرمز». همچنین میتوانید نامهای توصیفی را به فایلهای تصویری خود اضافه کنید تا گوگل بتواند ایدهی بهتری از مطلب چند رسانهای شما داشته باشد.
همیشه یک تگ alt برای محتوای چندرسانه ای خود قرار دهید. تگهای alt علاوه بر گوگل، به کاربرانی که نمیتوانند محتوای شما را ببینند یا با آن ارتباط برقرار کنند، کمک میکنند. استفاده از تگهای alt باعث میشود که محتوای شما برای همهی افرادی که سایت شما را مرور میکنند در دسترس باشد.
کلمات کلیدی
کلمات کلیدی چیست؟ کلمات کلیدی عباراتی هستند که سئو به وسیلهی آنها جستجوهای کاربران را هدف قرار میدهد.
هر صفحه از سایت شما باید حاوی محتوای متنی باشد که به موضوع صفحه اشاره میکند.
حتی صفحاتی که معمولاً بهینهسازی نمیشوند، مانند صفحهی «تماس با ما»، میتوانند به کسب و کار شما کمک کنند تا شناختهتر شود. استفاده از کلمات کلیدی در سراسر متن صفحهی شما به گوگل کمک می کند تا آن را بهتر بخواند و رتبهبندی کند.
شما باید برای هر صفحه در سایت خود در مورد کلمات کلیدی تحقیق و آنها را جمعآوری کنید.
در بیشتر موارد، شرکتهای کوچکتر روی کلمات کلیدی طولانی یا کلمات کلیدی با سه تا چهار کلمه تمرکز میکنند.
کلمات کلیدی طولانی اغلب حجم جستجوی ماهانهی کمتری دارند، اما میزان رقابت کمتری نیز دارند. معمولاً رمزگشایی هدف جستجو در کلمات کلیدی طولانی آسان تر است زیرا آنها خاصتر هستند.
به عنوان مثال، اگر کسی عبارت کوتاه «غذای سگ» را جستجو کند، تشخیص اینکه دقیقاً چه چیزی میخواهد دشوار است. آیا در حال تحقیق در مورد بهترین خوراکی های سگ برای سگ های کوچک است؟ یا به دنبال یک دستور غذایی خاص است؟
در طرف مقابل، اگر کسی عبارت طولانی «غذای تشویقی برای سگهای کوچک» را جستجو کند، دقیقاً میدانید که مخاطب چه میخواهد و اینکه او آمادهی خرید است.
عملیات سئوی باکیفیت شامل هر دو مورد کلمات کلیدی کوتاه و بلند میشود. عباراتی که انتخاب می کنید به کسب و کار و اهداف شما بستگی دارد.
محتوا
محتوا چیست؟ محتوا به کاربران پاسخ و به موتورهای جستجو موضوع ارائه میدهد.
محتوا برای بهینه سازی داخلی بسیار مهم است.
شما به وسیلهی محتوا، به کاربران دلیلی برای بازدید از سایت خود می دهید.
مردم محتوای شما را برای خواندن یک پست و یا بررسی یک محصول، مرور می کنند. بهینه سازی محتوای شما می تواند به موتورهای جستجو کمک کند تا محتوای شما را درک کرده و رتبهبندی کنند، و این منجر به یافتن وبسایت شما توسط افراد میشود.
سئوی داخلی برای محتوا شامل موارد زیر میشود:
- استفاده از کلمات کلیدی در هدینگ ها و پاراگرافها
- تقسیم کردن محتوای خود با هدینگهای قابل مشاهده
- غنی کردن محتوای خود با استفاده از تصاویر مفید
- اطمینان از درست بودن املا و دستورات نگارشی
- استفاده از مطالب معتبر و جلب اعتماد
علاوه بر این، باید به طور مرتب صفحات جدیدی به سایت خود اضافه کنید تا موتورهای جستجو متوجه شوند که شما فعال هستید. میتوانید این کار را با پستهای جدید، صفحات لندینگ و روشهای دیگر انجام دهید تا به گوگل نشان دهید که برای مخاطبان خود در حال فعالیت هستید.
حذف محتوای تکراری هم سئوی صفحهی شما را بهبود میبخشد.
محتوای تکراری یعنی محتوای مشابه در چند صفحهی مختلف در سایت شما. و این موضوع به دو دلیل خوب نیست:
- گوگل نمی داند کدام صفحه را رتبه بندی کند:
وقتی صفحات متعددی حاوی اطلاعات دقیقا یکسانی هستند، موتورهای جستجو نمی دانند کدام صفحه را در نتایج جستجو قرار دهند. - محتوای تکراری بازدیدکنندگان سایت را گیج می کند:
وقتی بازدیدکنندگان با محتوای تکراری در سایت شما مواجه می شوند، ممکن است گیج شوند و ندانند که در مرحلهی بعد چه کنند. محتوای تکراری قیف خرید را دچار مشکل میکند و مانع از اقدام مخاطبان شما میشود.
محتوای تکراری برای سئوی داخلی مضر است، پس به طور منظم سایت خود را از این نظر بررسی کرده و اضافات را حذف کنید.
سرعت صفحه
سرعت صفحه چیست؟ سرعت صفحه یعنی زمانی که طول میکشد تا محتوای صفحه نمایش داده شود.
50٪ از کاربران، در صورتی که لود شدن صفحه بیش از سه ثانیه طول بکشد، آن را رها می کنند. مخاطبان اطلاعات را خیلی سریع میخواهند!
موتورهای جستجو مانند گوگل از سرعت صفحه به عنوان یک فاکتور برای رتبهبندی استفاده میکنند. شما می توانید سرعت سایت و صفحات خود را کنترل کنید، بنابراین بهتر است آن را بهینه کنید. اگر وب سایت شما سریعتر بارگذاری شود، می توانید در نتایج جستجو رتبهی بالاتری کسب کنید.
از PageSpeed Insights برای بررسی سرعت خود استفاده کنید .
PageSpeed Insights توصیههایی اختصاصی برای افزایش سرعت سایت شما ارائه می دهد. همچنین میتوانید موارد دیگری را نیز امتحان کنید مانند فشردهسازی تصاویر، حذف کدهای غیرضروری وبسایت و …
لینکسازی داخلی
لینکسازی داخلی چیست؟ لینکسازی داخلی یعنی پیوند دادن صفحات مختلف شما.
هنگام پرداختن به سئو داخلی، لینکسازی داخلی اغلب نادیده گرفته می شود. با این حال، همانطور که سایت شما رشد می کند، توسعهی لینکسازی داخلی هم اهمیت پیدا میکند. چون این لینک ها به خزندههای موتورهای جستجو کمک می کند تا در سایت شما بچرخند، محتوای جدید را کشف کنند و موضوع صفحات مختلف را درک کنند.
لینکهای داخلی کم و یا نبود لینک داخلی در صفحات شما، باعث کاهش دسترسی کاربران به محتوای شما میشود. و این موضوع مستقیماً بر نرخ تبدیل شما تأثیر منفی میگذارد.
برای بهبود سئوی صفحه خود از لینکهای داخلی به شکل زیر استفاده کنید:
- افزودن لینک محتوای مرتبط و قدیمی در پستهای جدید
- افزودن لینک محتوای جدید در پستهای قدیمی
استراتژیهای لینکسازی داخلی متنوع هستند، اما برای دریافت بهترین نتایج، مطمئن شوید که هر صفحهی جدید حداقل دو تا سه لینک مرتبط به آن دارد. اگر در پیدا کردن صفحات مرتبط مشکل دارید، به صورت اجباری لینکسازی نکنید. به جای آن، تولید محتوای ستونی را مد نظر قرار دهید.
عکسها
عکسها چه هستند؟ عکسها شکلی از مطلب چندرسانه ای هستند که به افراد کمک می کند مطالب را بهتر درک کنند.
تصاویر برای سئو و همچنین کاربران مهم هستند. با تصاویر، می توانید محتوای خود را به چند قسمت تقسیم کنید. همچنین میتوانید موضوع را بهتر نشان دهید، مخصوصا در نشان دادن عملیات پیچیده یا موضوعاتی که توصیف آنها به شکل متنی دشوار است. تصاویر را در محتوای خود بگنجانید، از عکسهای موجود گرفته تا گرافیکهای اختصاصی و اسکرین شات.
هنگام افزودن تصاویر به سایت خود، به یاد داشته باشید که آنها را فشرده کنید. حجم زیاد تصاویر سرعت صفحهی شما را کاهش میدهد و این بر رتبهی شما تأثیر منفی میگذارد. همچنین به یاد داشته باشید که متن جایگزین اضافه کنید، زیرا این جزئیات اضافی وبسایت شما را بیشتر در دسترس قرار میدهد و به رتبهی شما در قسمت تصاویر گوگل کمک میکند.
سازگاری با موبایل
سازگاری با موبایل چیست؟ سازگاری با موبایل، یعنی قابلیت استفاده از سایت شما در دستگاه های تلفن همراه.
برای وبسایت، سازگاری با موبایل امری ضروری است زیرا بیش از 50 درصد از ترافیک اینترنت شامل تلفنهای همراه میشود. اگر افرادی که از گوشیهای هوشمند و تبلت ها استفاده می کنند نتوانند به راحتی به سایت شما دسترسی داشته باشند، رتبهی شما در نتایج جستجو کاهش مییابد.
موتورهای جستجو مانند گوگل از سازگاری با تلفن همراه و میزان پاسخگویی به عنوان یک عامل برای رتبهبندی استفاده می کنند. این بدان معناست که اگر سایت شما برای کاربران تلفن همراه بهینه نشده باشد، لیدها و همینطور درآمد ارزشمندی را از دست خواهید داد.
سازگاری با تلفن همراه دیگر یک پیشنهاد نیست، بلکه یک الزام است، به خصوص اگر می خواهید برای کلمات کلیدی خود رتبهی خوبی کسب کنید. گوگل زمانی که وبسایت شما را برای رتبهبندی بررسی میکند، سازگاری با موبایل را در نظر می گیرد.و سازگاری کم یعنی رتبهی پایین.
تمرکز بهینه سازی داخلی برای سازگاری با موبایل اغلب بر روی طراحی سایت ریسپانسیو یا واکنشگراست. با داشتن یک وبسایت واکنشگرا، شما در واقع یک سایت واحد دارید که این موضوع به روز رسانی و افزودن محتوای جدید را آسان می کند.
از ابزار Google’s Mobile-Friendly Test برای بررسی میزان واکنشگرا بودن سایت خود استفاده کنید!
…:::: حتما مطالعه کنید : اهمیت سئو برای کسب و کار ها چیست ؟ ::::…
چگونه بهینه سازی داخلی یا سئو داخلی را ارزیابی کنیم؟
حالا که در مورد سئوی داخلی اطلاعات کسب کردید، می توانید عملکرد سایت خود را ارزیابی کنید. شما برای این کار میتوانید یا از ابزار آنلاین استفاده کنید و یا بسته به اولویت تان، خودتان به طور جداگانه صفحات را ببینید. اگر مورد دوم را انتخاب می کنید، می توانید از این معیارها برای بهینهسازی داخلی استفاده کنید.
- آیا از کلمات کلیدی در هر صفحه استفاده میکنید؟
- آیا این کلمات کلیدی باعث افزایش بازدید شدهاند؟ اگر نه، چرا هنوز از آنها استفاده می کنید؟
- آیا صفحات سایت خود را به یکدیگر لینک میکنید؟ آیا این کار به بازدیدکنندگان کمک میکند که تنها با یک یا دو کلیک از یک بخش به بخش دیگر سایت بروند؟
- آیا سایت شما به سرعت بارگذاری می شود؟ یا اینکه برخی از صفحات زمان زیادی برای بارگذاری نیاز دارند؟ اگر مشکلی دیدید، ببینید از کجاست. نه بازدیدکنندگان انسان از یک سایت کند لذت میبرند و نه حتی ربات ها!
- آیا سایت شما محتوای تازه دارد؟ یا بیشتر از یکی دو سال از مطالب گذشته؟ آیا چیزی تغییر کرده است و آیا همه چیز هنوز سرجایش است؟
سئو داخلی رقبا را چگونه بررسی کنیم؟
احتمالاً پیدا کردن قویترین رقبای خود کار سختی نیست. متأسفانه، آنها نیز به سختی تلاش می کنند تا خود را در صنعت شما تثبیت کنند، و مطمئن باشید که آنها نیز مانند شما از سئو داخلی استفاده می کنند.
اگر میخواهید بدانید چه کاری را میتوانید بهتر انجام دهید، سایت آنها را بررسی کنید و به کارهایی که انجام میدهند نگاهی بیندازید. احتمالاً آنها رازهایی برای خود دارند، ولی شما می توانید تنها با بررسی چند صفحه از سایتشان اطلاعات زیادی به دست آورید.
نگاهی به رقابت موجود در بازارتان میتواند روشهایی برای بهبود وبسایتتان به شما نشان دهد و کسبوکار شما را تقویت کند. توسعهی کامل سئو داخلی خود را شروع کنید تا در هفتهها و یا ماههای آینده شاهد افزایش رتبهی خود باشید.
استفاده از محتویات مرکز سئو بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
منبع: مرکز سئو
مقالات مرتبط

تغییر قالب سایت بدون افت سئو

سئو خارجی
