تبلیغات کلیکی

چقدر با دنیای تبلیغات پولی آشنایی دارید؟ اگرچه 45 درصد مشاغل کوچک به نوعی از تبلیغات آنلاین استفاده می‌کنند، اما PPC یا تبلیغات کلیکی هنوز هم مفهومی است که بسیاری از ما از آن اجتناب می‌کنیم.

به عنوان یک بازاریاب، PPC مهارتی است که باید بلد باشید، یا حداقل درک اولیه‌ای از آن داشته باشید.

این راهنما که توسط مرکز سئو، متخصص سئو در کرج تهیه شده است، به شما کمک می‌کند تا بازاریابی PPC را به طور کامل درک کنید. در این مطلب ما با تعریف و مزایای تبلیغات پولی شروع خواهیم کرد و سپس به برخی از تعاریف کلیدی که باید بدانید، می‌پردازیم. در ادامه بهترین پلتفرم‌ها برای تبلیغات کلیکی را مرور می‌کنیم و نحوه‌ی استفاده از ppc را به طور کامل شرح می‌دهیم.

بنر مقاله تبلیغات کلیکی
فهرست مطالب این مقاله مخفی

تبلیغات کلیکی چیست؟

تبلیغات کلیکی نوعی تبلیغ است که با پرداخت هزینه به شما امکان می‌دهد زمانی که کسی کلمات کلیدی یا عبارات خاصی را در موتور جستجو تایپ می‌کند، وب‌سایت خود را در serp قرار دهید. SERP تبلیغ شما را نمایش می‌دهد و هزینه‌ای که می‌پردازید بر اساس تعداد کلیک کاربران بر روی لینک شماست.

اگر تبلیغات کلیکی به درستی انجام شود، می‌تواند برای شما لید باکیفیت جذب کند. و اگر بتوانید یک جریان کاربری روان (که در ادامه‌ی این مقاله نحوه‌ی انجام آن را خواهید آموخت) ایجاد کنید، بازگشت سرمایه‌ی بسیار سریع و زیادی را تجربه خواهید کرد.

تبلیغات کلیکی بیشتر در صفحه نتایج موتورهای جستجو مانند Google یا Bing استفاده می‌شود، اما در کانال‌های اجتماعی نیز استفاده می‌شود (CPM رایج‌تر است).

تصویر زیر نمونه‌ای از تبلیغات کلیکی در صفحه‌ی نتایج گوگل است

تصویر تبلیغات کلیکی و نتایج ارگانیک

اصطلاحات و کلمات مرتبط با تبلیغات کلیکی

اگر می‌خواهید وارد فضای تبلیغات پولی شوید، باید چند اصطلاح را بدانید. در این بخش، ما مهم‌ترین موارد را بررسی می‌کنیم:

  • SEM (بازاریابی موتور جستجو):

SEM هر نوع دیجیتال مارکتینگ (پولی یا رایگان) است که از طریق موتورهای جستجو مانند Google، Yahoo یا Bing انجام می‌شود.

  • CPC (هزینه به ازای کلیک):

CPC مبلغی است که یک تبلیغ‌دهنده برای هر کلیک بر روی آگهی‌اش می‌پردازد. CPC مثل یک پیشنهاد در یک حراجی است که تعیین می‌کند آگهی شما کجا قرار می‌گیرد. نیاز به گفتن نیست که پیشنهاد بالاتر به معنای قرار گرفتن آگهی در جایگاه بهتر است.

  • Ad Rank (رتبه‌ی آگهی):

اد رنک موقعیت یک آگهی را در SERP تعیین می‌کند.

  • Quality Score (امتیاز کیفیت):

امتیازی است که موتورهای جستجو بر اساس نرخ کلیک و مقایسه با سایر تبلیغات به آگهی شما می‌دهند. مرتبط بودن کلمات کلیدی، کیفیت صفحه لندینگ و عملکرد گذشته‌ی شما در SERP فاکتورهای مهم در Quality Score هستند.

  • Maximum Bid (پیشنهاد حداکثری):

یعنی حداکثر مبلغی که شما مایلید برای هر کلیک بر روی آگهی خود بپردازید.

  • CPM (هزینه به ازای هر هزار ایمپرشن):

CPM، هزینه‌ای است که برای هزار ایمپرشن پرداخت می‌شود. این مبلغ بیشتر برای تبلیغات شبکه‌های اجتماعی و تصویری استفاده می‌شود.

* انواع دیگری از هزینه‌ها برای تبلیغات کلیکی وجود دارند مانند هزینه به ازای خرید از سایت و هزینه به ازای میزان ارتباط کاربر با سایت. ولی ما در این مقاله به CPC یا همان پرداخت برای کلیک می‌پردازیم.

  • Campaign (کمپین):

اولین قدم در راه‌اندازی تبلیغات PPC تعیین کمپین تبلیغاتی شما است. کمپین در واقع پیام یا تم کلی می‌باشد که قصد دارید با تبلیغات خود به مخاطب منتقل کنید.

  • Ad Group (آگهی گروهی):

یک سایز برای همه‌ی افراد مناسب نیست. به همین دلیل، شما باید یک سری آگهی در کمپین خود درست کنید که بر اساس مجموعه‌ای از کلمات کلیدی مرتبط ایجاد شده باشند. شما می‌توانید برای هر گروه آگهی که ایجاد می‌کنید، یک CPC تعیین کنید.

  • Keywords (کلمات کلیدی):

هر آگهی در گروه آگهی شما، مجموعه‌ای از کلمات کلیدی یا عبارات کلیدی مرتبط را هدف قرار می‌دهد. و این کلمات کلیدی به موتورهای جستجو می‌گویند که قصد دارید آگهی شما در SERPs  برای کدام کلمات نمایش داده شود.

  • Ad Text (متن آگهی):

متن آگهی شما باید توسط کلمات کلیدی شما تعیین شود. به یاد داشته باشید، امتیاز کیفیت شما بر اساس میزان مرتبط بودن آگهی شما تعیین می‌شود؛ بنابراین، متن آگهی شما (و صفحه لندینگ) باید با عبارات کلیدی که هدف قرار می‌دهید مطابقت داشته باشد.

  • صفحه لندینگ:

صفحه لندینگ قسمت حیاتی استراتژی تبلیغات پولی شما است. صفحه لندینگ جایی است که کاربران پس از کلیک بر روی آگهی PPC شما به آن خواهند رسید. این صفحه می‌تواند یک صفحه‌ی اختصاصی، صفحه‌ی اصلی شما یا هر جای دیگری باشد، مطمئن شوید که بهترین شیوه‌های لندینگ را دنبال می‌کنید تا به حداکثر نرخ تبدیل برسید.

…::: حتما مطالعه کنید : افیلیت مارکتینگ چیست؟ :::…

انواع تبلیغات کلیکی

حالا که اصول تبلیغات کلیکی را می‌دانید، احتمالا سوال بعدی شما این است: کجا باید تبلیغ کنم؟

ده‌ها فضای آنلاین وجود دارد که می‌توانید تبلیغات خود را در آن‌ها انجام دهید، و بهترین راه برای بررسی آن‌ها این است که به ROI بالقوه‌ی خود در هر پلتفرم نگاهی دقیق بیندازید. ROI همان نرخ بازگشت سرمایه است.

پلتفرم‌های تبلیغاتی محبوب‌ترین هستند زیرا استفاده از آن‌ها آسان است و مهم‌تر از همه، ترافیک زیادی دارند. اما با بودجه‌ی کمتر، احتمالا بخواهید گزینه‌های ارزان‌تر را انتخاب کنید.

هنگام انتخاب یک پلتفرم، باید به برخی از عوامل دیگر نیز توجه کنید، مانند موجود بودن کلمات کلیدی در پلتفرم، جایی که مخاطب هدف شما زمان خود را می‌گذراند و بودجه‌ای که می‌خواهید صرف تبلیغات کنید.

معرفی بهترین پلتفرم‌ها برای تبلیغات کلیکی

در این بخش برخی از بهترین پلتفرم‌ها برای تبلیغات کلیکی را به شما معرفی می‌کنیم:

گوگل ادز که قبلا با نام AdWords شناخته می‌شد پادشاه تبلیغات پولی است. به‌طور متوسط، گوگل بیش از 90000 جستجو را در هر ثانیه پردازش می‌کند، که به شما فرصت‌های زیادی برای هدف قرار دادن کلمات کلیدی مورد نظرتان می‌دهد. نکته‌ی منفی این است که در گوگل رقابت شدیدی برای کلمات کلیدی وجود دارد و برای تبلیغات کلیکی باید بیشتر هزینه‌ کنید. 

مزیت استفاده از Bing Ads نسبت به Google Ads، CPC کمی پایین‌تر است، اما در عوض مخاطب کمتری دارد.

یک پلتفرم محبوب و موثر برای تبلیغات پولی است که بیشتر به عنوان CPM استفاده می‌شود تا CPC. Facebook به شما امکان می‌دهد کاربران را بر اساس علایق، مکان و رفتارشان در دنیای آنلاین هدف قرار دهید.

AdRoll برای افراد و فروشگاه‌هایی که قبلاً از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند، تبلیغ می‌کند. به عنوان مثال، اگر کسی مقاله‌ی شما را در مورد تهیه‌ی پنیر خوانده است، می‌توانید در سایر سایت‌هایی که آن کاربر از آن بازدید می‌کند، دوباره او را هدف قرار دهید. و این کار را با نمایش تبلیغاتی که سایر کلاس‌های آنلاین شما را تبلیغ می‌کند، انجام می‌دهید. 

RevContent به طور خاص روی تبلیغ محتوا از طریق PPC تمرکز دارد. در واقع مثل یک پست مهمان در سایتهای دیگر نمایش داده می‌شود، فقط به شکل یک آگهی است. با این روش شما هم روی کلمات کلیدی مناسب در جای مناسب کار می‌کنید، و هم تبلیغ شما در کنار محتوای مرتبط با آن کلمات کلیدی نمایش داده می‌شود. با این پلتفرم، شما از مزایای CPC پایین و ترافیک فعال بهره‌مند خواهید شد.

…::: حتما مطالعه کنید : مزایای دیجیتال مارکتینگ چیست؟ :::…

مزایای تبلیغات کلیکی

در این بخش مزایای تبلیغات کلیکی را به شما نشان می‌دهیم و هرکدام را توضیح می‌دهیم. 

  • تبلیغات کلیکی مقرون به صرفه هستند

با کمپین‌ تبلیغات PPC، شما کنترل کاملی روی میزان هزینه‌ای که می‌خواهید صرف کنید، دارید.

از آنجایی که شما فقط زمانی پول می‌پردازید که بازدیدکنندگان روی لینک منتهی به وبسایت شما کلیک کنند، به احتمال خیلی زیاد معادل ارزش پول خود را دریافت خواهید کرد.

  • تبلیغات کلیکی نتایج سریعی می‌دهند

اگرچه رتبه‌بندی طبیعی عالی است، اما گاهی اوقات ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد تا در صفحه‌ی اول SERPs قرار بگیرید.

اگر یک استارت‌آپ یا کسب‌وکار کوچک هستید، احتمالاً زمان انتظار برای تأثیر ترافیک ارگانیک، شبکه‌های اجتماعی یا مستقیم را ندارید.

این جاست که تبلیغات کلیکی وارد می‌شوند. با تبلیغات PPC بهینه‌سازی شده، می‌توانید خود را در عرض چند ساعت پس از راه‌اندازی کمپین خود به بالای SERP برسانید. 

  • شما می‌توانید به راحتی با تبلیغات کلیکی آزمون و خطا کنید.

با تبلیغات PPC، کنترل کلمات کلیدی هدف، قرارگیری آگهی در صفحه نتایج و کنترل بودجه بسیار آسان است. شما همچنین می‌توانید تبلیغات مختلف را تست کنید و آن‌هایی که بیشترین بازدهی را دارند شناسایی کنید. سپس می‌توانید تبلیغاتی را که خوب عمل می‌کنند، زیرنظر بگیرید تا زمانی که دیگر نتایج مطلوب شما را نداشته باشند.

  • تبلیغات کلیکی به شما امکان می‌دهد مشتریان ایده‌آل خود را هدف قرار دهید.

با تبلیغات PPC، می‌توانید مستقیماً از کاربران غیرفعال عبور کرده و مخاطبی که آماده‌ی خرید محصولات و خدمات شما است را هدف قرار دهید. مزیت دیگر تبلیغات کلیکی، ایجاد کمپین‌های مجدد و هدفمند برای بازدیدکنندگانی است که پس از ورود به سایت شما خریدی انجام نداده‌اند.

  • تغییرات الگوریتم تأثیر کمی روی تبلیغات کلیکی دارند.

با توجه به تغییرات متعدد الگوریتم گوگل و عوامل رتبه‌بندی بسیار زیاد، تلاش برای دریافت ترافیک رایگان از موتورهای جستجو نسبت به تبلیغات PPC کمی ناپایدار به نظر می‌رسد. با تبلیغات کلیکی، شما نیازی به نگرانی در مورد تغییرات الگوریتم ندارید، و فقط باید روی نحوه‌ی عملکرد کمپین‌های خود تمرکز کنید.

  • تبلیغات کلیکی به شما کمک می‌کند حتی با رتبه‌ی پایین دامنه، جایگاه دریافت کنید.

کلمات کلیدی به طور فزاینده‌ای رقابتی شده‌اند. این امر باعث می‌شود که برای یک کسب‌وکار با رتبه‌ی دامنه‌ی پایین، دشوارتر باشد که در رتبه‌های برتر یک موتور جستجو قرار گیرد و یا در مقابل مخاطب هدف خود در یک پلتفرم اجتماعی نمایش داده شود.

با تبلیغات کلیکی، می‌توانید صرف نظر از رتبه‌بندی دامنه به سرعت برای کلمات کلیدی مد نظر رتبه کسب کنید.

  • داده‌های تبلیغات کلیکی می‌تواند استراتژی سئوی شما را بهبود بخشد.

شما نباید اقدامات سئوی خود را به طور کامل کنار بگذارید. تبلیغات پولی شما باید مکمل استراتژی سئوو باشد، و جایگزین آن نیست.

معایب تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی در اکثر موارد می‌تواند با مزایا و موفقیت‌ همراه باشد، اما همچنین معایب خاص خود را نیز دارد. در زیر به برخی از معایب تبلیغات کلیکی اشاره خواهم کرد:

  • کلیک‌های بی‌ارزش

در برخی مواقع، برخی کاربران به صورت تصادفی روی تبلیغات کلیک می‌کنند و از تبلیغ‌کننده هزینه دریافت می‌شود، اما در واقع ارزشی برای کسب‌وکار ایجاد نمی‌کنند. این موضوع می‌تواند هزینه‌های اضافی ایجاد کند و تأثیر منفی بر روی عملکرد تبلیغات داشته باشد.

  • رباتها

ممکن است عمل کلیک کردن به وسیله‌ی رباتها انجام شود و این مشکل می‌تواند باعث تخریب معیارهای ترافیک و بازدید واقعی سایت شود و نتیجه‌ی مشخصی برای تبلیغ‌دهنده ایجاد نکند.

  • رقابت شدید

در برخی صنایع و بخصوص کلمات کلیدی محبوب، هزینه‌های کلیک ممکن است بسیار بالا باشد. این مسئله باعث می‌شود که برخی تبلیغ‌دهندگان، به خصوص کسب‌وکار‌های کوچکتر، قادر به رقابت با رقبا نباشند و از تبلیغات کلیکی به‌صورت موثر استفاده نکنند.

  • ناکارآمدی در برخی صنایع

 برخی صنایع به دلیل خصوصیات خود، برای تبلیغات کلیکی مناسب نیستند. به عنوان مثال، برخی کسب‌وکارها ممکن است بیشتر به  شناخته شدن برند خود علاقه داشته باشند و هدف اصلی‌شان فروش مستقیم نباشد. در این صورت، تبلیغات کلیکی ممکن است به دلیل هزینه‌های بالا نتیجه‌بخش نباشد.

  • نیاز به به‌روزرسانی مداوم

برای موفقیت در تبلیغات کلیکی، تبلیغ‌ها و کلمات کلیدی باید به طور مداوم به‌روزرسانی و بهینه‌سازی شوند. این کار نیاز به زمان و تلاش‌های مکرر دارد و اگر به‌روزرسانی‌ها انجام نشود، به کاهش بازده تبلیغات منجر می‌شود.

…::: حتما مطالعه کنید : دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی سنتی؟ :::…

چطور یک کمپین تبلیغات پولی بسازیم

حالا که مزایای PPC را می‌دانید و عبارات کلیدی خود را دارید، بیایید به سراغ ایجاد یک کمپین PPC با کیفیت با استفاده از گوگل ادز یا هر پلتفرم دیگری برویم. لیست پایین کارهایی که باید انجام دهید را نشان می‌دهد. شما لازم نیست این موارد را مرحله به مرحله و پشت سر هم انجام دهید، اما باید تمام آنها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کمپین بازاریابی موثری ایجاد کرده‌اید.

  1. پارامترها را مشخص کنید
  2. اهداف و معیارهای اندازه‌گیری آنها را مشخص کنید
  3. نوع کمپین خود را انتخاب کنید
  4. در مورد کلمات کلیدی تحقیق کنید
  5. Google Analytics و سیستم ردیابی را راه‌اندازی کنید

در ادامه به توضیح هریک از این موارد می‌پردازیم

  • شماره 1 پارامترها را مشخص کنید

درست است که گفتیم لازم نیست این کارها را به ترتیب انجام دهید، اما این مرحله را باید اول کار انجام دهید. بدون مشخص کردن پارامترها، خطر این را دارید که آگهی شما بی‌هدف و بی‌تاثیر باشد.

شما باید کمپین‌های تبلیغاتی خود را در خدمت اهداف نهایی کسب‌وکار خود قرار دهید. فکر کنید که کمپین‌هایی که برای آنها هزینه می‌کنید چگونه به آن اهداف کمک خواهند کرد. سپس، به این فکر کنید که می‌خواهید با تبلیغ خود چه چیزی به دست آورید. بازدید بیشتر، فروش بیشتر، آگاهی از برند و …  و در نهایت برای رسیدن به آن هدف مایلید تا چه حد هزینه کنید؟

تبلیغات شما باید این فاکتورها را هم شامل شود:

  • افرادی که می‌خواهید هدف قرار دهید
  • موضوع کمپین
  • روش‌های اندازه‌گیری موفقیت
  • نوع کمپین
  • شماره 2 اهداف و معیارهای اندازه‌گیری آنها را مشخص کنید

اهداف کمپین شما تصویری از چیزیست که در ازای هزینه برای تبلیغات به دست خواهید آورد. در ادامه به برخی از اهداف رایج PPC و نحوه‌ی اندازه‌گیری آنها می‌پردازیم.

  • آگاهی از برند: آگاهی از برند همان میزان آشنایی مخاطب هدف شما با شرکت شماست. بد نیست که برای رسیدن به این هدف به سراغ تبلیغات نمایشی بروید و برند خود را با تصاویر جذاب تکمیل کنید. می‌توانید آگاهی از برند را از طریق تعاملات اجتماعی، نظرسنجی‌ها و میزان ترافیک مستقیم اندازه‌گیری کنید.
  • جذب لید: یک صفحه لندینگ مرتبط و جذاب می‌تواند باعث افزایش جذب لید شود. از آنجایی که شما برای هر گروه تبلیغاتی یک صفحه لندینگ جداگانه خواهید ساخت، باید بتوانید به راحتی تبدیل‌ لید را در رابط کاربری Google Ads از طریق پیکسل ردیابی یا از طریق UTM parameters پیگیری کنید.
  • پیشنهادات جذاب: یک انتخاب خوب دیگر این است که پیشنهادات جذابی مانند تخفیف ویژه به مدت محدود، یا برگزاری مسابقات آنلاین ارائه کنید. برای این کار باید یک صفحه‌ی ثبت نام اختصاصی یا کد تخفیف منحصر به فرد ایجاد کنید تا بدانید کدام کاربران از طریق آگهی شما آمده‌اند.
  • فروش: فروش را می‌توان با میزان محصول یا خدماتی که بر اساس تبلیغات پرداختی شما فروخته می‌شود، اندازه‌گیری کرد. می‌توانید این کار را از طریق نرم‌افزار CMS یا Attribution انجام دهید.
  • ترافیک سایت: اگر در سراسر وب‌سایت خود محتوای باکیفیت دارید این یک هدف عالی است. اگر قرار است پول صرف کنید تا مردم به سایت شما مراجعه کنند، باید تا حدودی مطمئن شوید که می‌توانید آنها را در آنجا نگه دارید و در نهایت آنها را به لید تبدیل کنید.
  • شماره 3 نوع کمپین خود را انتخاب کنید

شما نه تنها باید بدانید که کجا تبلیغ خواهید کرد، بلکه باید بدانید که چگونه این کار را انجام خواهید داد. انواع مختلفی از کمپین‌های تبلیغات کلیکی وجود دارد و انتخاب شما به این بستگی دارد که در کجا می‌توانید به مخاطب خود دسترسی بیشتری داشته باشید. این موضوع به این معنی نیست که نمی‌توانید از طریق روش‌های مختلف تبلیغ کنید؛ شما می‌توانید ترکیبی از انواع کمپین‌ها را امتحان کنید، و به طور مداوم آنها را آزمایش و اصلاح کنید.

انواع کمپین‌هایی که می‌توانید امتحان کنید عبارتند از:

  • تبلیغات جستجو: رایج‌ترین نوع تبلیغات کلیکی است و به تبلیغات متنی که در SERP ظاهر می‌شود اشاره دارد.
  • تبلیغات نمایشی: به شما امکان می‌دهد تبلیغات (معمولاً مبتنی بر تصویر) را در وبسایت‌های خارجی، از جمله شبکه‌های اجتماعی، قرار دهید. چندین روش برای خرید تبلیغات نمایشی وجود دارد، از جمله Google Display Network (GDN) و سایر شبکه‌های تبلیغاتی.
  • شبکه‌های اجتماعی: به آگهی‌هایی که در رسانه‌های اجتماعی، از جمله Facebook، LinkedIn، Twitter و Instagram و … می‌بینید اشاره دارد. شما می‌توانید برای نمایش در فید مخاطب هدف خود یا هر جای دیگری در پروفایل آنها، بسته به پلتفرم، هزینه پرداخت کنید.
  • بازاریابی مجدد (Remarketing): می‌توانید از طریق کوکی‌ها برای هدف قرار دادن افرادی که قبلاً با شرکت شما تعامل داشته‌اند استفاده کند. این تعامل می‌تواند پر کردن فرم، خواندن یک وبلاگ، یا خیلی ساده بازدید از یک صفحه در وب‌سایت شما باشد.
  • Google Shopping: این مورد برای سایت‌های فروشگاهی بسیار موثر است. چون آگهی شما – شامل تصویر، قیمت و توضیحات کوتاه محصول – بر اساس کلمات کلیدی هدف شما در صفحه جستجو نمایش داده خواهد شد.
  • شماره 3 تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research)

هر گروه تبلیغاتی که ایجاد می‌کنید باید به یک مجموعه کلمات کلیدی اختصاص داده شود – این‌گونه موتورهای جستجو می‌دانند که کجا و چطور باید آگهی شما را نمایش دهند. قاعده‌ی کلی این است که بین یک تا پنج کلمه کلیدی را برای هر گروه تبلیغاتی انتخاب کنید و آن کلمات کلیدی باید بسیار مرتبط باشند و امتیاز کیفیت شما به آن بستگی دارد.

آن دسته از کلمات کلیدی را انتخاب کنید که با موضوع خاص گروه تبلیغاتی شما همسو باشند. اگر کلمات کلیدی که می‌خواهید هدف قرار دهید خارج از موضوع محصول یا خدمات شما قرار دارند، باید برای آنها یک گروه تبلیغاتی جداگانه ایجاد کنید.

توجه داشته باشید که شما محدود به کلمات کلیدی که کار را با آن شروع می‌کنید نیستید. در واقع، شما باید لیست کلمات کلیدی خود را در طول کمپین به دقت زیرنظر داشته باشید. آنهایی که نتیجه‌ی دلخواه را ندارند حذف کنید و روی آنهایی که مفید هستند مانور دهید. برای انتخاب مرتبط‌ترین کلمات کلیدی بیشترین تلاش خود را انجام دهید، اما احساس فشار نکنید که در اولین بار باید 100% نتیجه بگیرید.

  • شماره 5 Google Analytics و سیستم ردیابی را راه‌اندازی کنید

Google Analytics رایگان است، بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که آن را در وبسایت خود نصب نکنید. این ابزار داده‌هایی در مورد نحوه‌ی عملکرد وب‌سایت شما، نحوه‌ی تعامل کاربران با صفحات شما و اینکه چه محتوایی برای بازدیدکنندگان جذاب است، ارائه می‌دهد. اطلاعات جمع‌آوری شده از Google Analytics می‌تواند برای تبلیغات کلیکی و موارد دیگر استفاده شود.

عکس کمپین تبلیغات کلیکی موفق

بهترین راهکارها برای تبلیغات کلیکی با کیفیت

ما می‌خواهیم مطمئن شویم که در کمپین بعدی خود برای تبلیغات کلیکی موفق می‌شوید. بنابراین، بیایید به برخی از استراتژی‌های PPC که به شما کمک می‌کند کارایی خود را بهبود ببخشید، نگاهی بیندازیم.

ما در این بخش به طور خاص به تبلیغات جستجو (آن‌هایی که در موتورهای جستجو می‌بینید) می‌پردازیم.

  • راهکارهایی برای متن تبلیغاتی

هزینه کردن روی کلمات کلیدی هدفمند، تبلیغ شما را در مقابل افراد مناسب قرار می‌دهد؛ و متن تبلیغاتی خوب باعث می‌شود که آن افراد روی تبلیغ شما کلیک کنند. مانند کلمات کلیدی شما، تبلیغ شما باید نیت جستجوگر را مد نظر قرار دهد. شما باید دقیقاً آنچه را که کاربر می‌خواهد به او بدهید و مطمئن شوید که این موضوع از طریق کلماتی که استفاده می‌کنید، واضح است.

تبلیغات جستجو از یک عنوان، یک URL و یک توضیح کوتاه تشکیل شده‌اند، و هر یک از این موارد دارای محدودیت‌های کاراکتر خاصی هستند. برای استفاده بهینه از این فضا، مطمئن شوید که متن تبلیغات شما شامل موارد زیر می‌شود:

  • مستقیماً با مخاطب هدف خود صحبت کنید.
  • کلمه کلیدی اصلی را بگنجانید.
  • یک CTA عملی ارائه دهید تا مخاطب بداند که بعد از کلیک چه کاری باید انجام دهد.
  • پیشنهاد را جذاب کنید.
  • از زبانی استفاده کنید که با متن صفحه لندینگ شما مطابقت داشته باشد.
  • با متن خود آزمایش A/B انجام دهید.
  • راهکارهایی برای صفحه لندینگ

می‌توان گفت مهم‌ترین عنصر تبلیغات کلیکی بعد از متن تبلیغات شما صفحه‌ای است که لیدها پس از کلیک بر روی تبلیغ شما به آن هدایت می‌شوند. این صفحه باید بسیار هدفمند و مرتبط با تبلیغ شما باشد، و آنچه را که وعده داده شده بود را ارائه دهد و تجربه‌ای روان به مخاطب ارائه دهد.

چرا؟ چون هدف صفحه لندینگ شما یعنی تبدیل بازدیدکننده‌ی جدید به لید یا مشتری. و موضوع فقط به اینجا محدود نمی‌شود. یک صفحه لندینگ با تبدیل بالا، امتیاز کیفیت شما را بهبود می‌بخشد، که منجر به قرارگیری‌ تبلیغات شما در موقعیتهای بهتر می‌شود. یک صفحه لندینگ با طراحی بد، مضرترین اتفاق برای تبلیغات کلیکی خواهد بود.

یک صفحه لندینگ PPC برای افزایش نرخ تبدیل باید شامل چه مواردی شود؟

  • عنوان قوی که تبلیغ شما را منعکس می‌کند
  • طراحی و چیدمان تمیز
  • فرمی که به راحتی قابل استفاده است و دارای یک دکمه CTA برجسته است
  • متنی که بسیار خاص و مرتبط با کلمات کلیدی هدف شماست
  • پیشنهادی که در تبلیغ شما وعده داده شده بود را ارائه می‌دهد
  • آزمایش A/B روی آن انجام شده است
  • آزمایش A/B برای تبلیغات کلیکی

شما به عنوان یک بازاریاب، به ندرت چیزی را بدون آزمایش کردن آن به مخاطب خود ارائه می‌دهید. کمپین‌های PPC نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آزمایش A/B به اندازه‌ی هر بخش دیگری برای کمپین تبلیغاتی شما ضروری است. هدف از این آزمایش، افزایش نرخ کلیک و نرخ تبدیل شما است.

تبلیغات از چهار قسمت تشکیل شده‌اند که باید آنها را تست کنید: عنوان، توضیح، صفحه لندینگ و کلمات کلیدی هدف. تغییرات جزئی در یکی از این عناصر می‌تواند نتایج شما را به طور قابل توجهی تغییر دهد، بنابراین بهتر است تغییرات را یکی یکی انجام دهید تا ببینید که کدام قسمت پیشرفت کرده.

از آنجایی که بسیاری از تغییرات را می‌توانید همزمان تست کنید، بهتر است که لیستی از تمام آزمایشات احتمالی که می‌توانید انجام دهید تهیه کنید و آنها را بر اساس تأثیر، اولویت‌بندی کنید. در نهایت، باید به تبلیغات خود زمان دهید تا بتوانید داده‌های مورد نیاز خود را جمع‌آوری کنید و همینطور توانایی این را داشته باشید که در صورت نیاز در سریع‌ترین ممکن تغییرات لازم را ایجاد کنید، تا بودجه‌ی شما هدر نرود.

  • رساندن ROI به بالاترین حد ممکن

در سطح کلان، به حداکثر رساندن ROI در کمپین‌های تبلیغاتی، به معنای در نظر گرفتن ارزش مشتری و هزینه‌های جذب مشتری است، که به شما کمک می‌کند تعیین کنید که چقدر ارزش دارد که برای یک لید جدید هزینه کنید و چقدر از این هزینه می‌تواند از تبلیغات پولی ناشی شود.

به طور دقیق‌تر باید گفت ما در مورد دو فاکتور صحبت می‌کنیم:

  1. کاهش هزینه
  2. افزایش بازگشت سرمایه

چند عامل وجود دارد که باید به آنها توجه کنید.

راه‌های کاهش هزینه:

  • قبل از شروع، یک بودجه تبلیغاتی تعیین کنید.
  • تبلیغات مرتبط‌تر ایجاد کنید. هرچه مرتبط‌تر باشد، CPC شما پایین‌تر خواهد بود.
  • امتیاز کیفیت خود را بهبود ببخشید. هرچه امتیاز شما بالاتر باشد، موتورهای جستجو از شما کمتر هزینه می‌گیرند.

راه‌های افزایش بازگشت سرمایه

  • بهترین صفحه لندینگ را طراحی کنید تا نرخ تبدیل را افزایش دهید.
  • با توجه کردن به جزئیات تبلیغ خود، به دنبال لیدهای با کیفیت باشید. هرچه لیدهای شما با کیفیت‌تر باشد، احتمال تبدیل آنها و تبدیل شدن به مشتری بیشتر است.
…::: حتما مطالعه کنید : اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ :::…

نکات تکمیلی در مورد تبلیغات کلیکی

در این بخش چند نکته و ترفند دیگر برای به حداکثر رساندن ROI تبلیغات شما وجود دارد. این بازگشت سرمایه می‌تواند صرفه جویی در زمان، بودجه، نرخ کلیک یا نرخ تبدیل‌ باشد.

  • مخاطبان

گوگل به شما امکان می دهد مخاطب خود را متناسب با نیاز خود تنظیم کنید تا در وقت و هزینه‌ی بازاریابی صرفه جویی کنید و در مقابل افراد مناسب قرار بگیرید. شما می توانید یک لیست مشتری بارگذاری کنید تا پول خود را برای افرادی که قبلاً از شما خریده اند هدر ندهید.

گوگل همچنین گزینه هایی برای مخاطبان هدف دارد. به عنوان مثال، In-Market Audience رفتار کاربر را ردیابی می‌کند و از آن برای قرار دادن شما در مقابل مشتریانی که به دنبال محصولات یا خدمات شما هستند استفاده می کند.

شما همچنین می توانید برای زیرگروه های مرتبط تر در مخاطب هدف خود قیمت پیشنهادی خود را افزایش دهید. این کار را لایه بندی مخاطبان می نامند. به عنوان مثال، HubSpot ممکن است افرادی را که به دنبال نرم افزار CRM هستند به مخاطبان خود اضافه کند و 30٪  به قیمت پیشنهادی اضافه کند زیرا این افراد ممکن است بیشتر احتمال تبدیل شدن داشته باشند.

  • تنظیمات پیشنهاد (Bid Adjustment)

تنظیمات پیشنهاد به شما امکان می دهد پیشنهادات خود را بر اساس عملکرد، افزایش یا کاهش دهید. شما حتی می توانید این تنظیمات را بر اساس دسته های مختلف مانند دستگاه، جمعیت شناسی، زبان و موارد دیگر انجام دهید.

به عنوان مثال، اگر یک کلمه کلیدی در تلفن همراه به اندازه‌ی کامپیوتر خوب عمل نمی کند، می توانید تنظیم پیشنهاد منفی را اضافه کنید تا زمانی که کسی کلمه کلیدی شما را در تلفن همراه جستجو می کند، X ٪ کمتر از پیشنهاد معمولی خود پیشنهاد دهید.

  • برنامه ریزی سفارشی تبلیغات

می توانید برنامه ریزی تبلیغات را در Google Ads تنظیم کنید تا تبلیغات شما فقط در روزها و زمان های خاص نمایش داده شوند. این موضوع می تواند هزینه‌ی بلیغات را کاهش دهد و برای مخاطب هدف شما مرتبط‌تر باشد.

  • Sitelink Extensions

Sitelink Extensions به شما امکان می دهد تبلیغات خود را با اطلاعات اضافی تکمیل کنید. به عنوان مثال، اگر در حال اجرای تبلیغ برای یک تخفیف فصلی در یک فروشگاه محلی هستید، می توانید Sitelink Extensions را اضافه کنید تا ساعات کار و مکان فروشگاه خود را نمایش دهید. این extension ها فضای بیشتری را در SERP  اشغال می کنند و بنابراین مشخص‌تر هستند. علاوه بر این، آنها در بهبود اد رنک شما نقش مهمی دارند.

  • ردیابی نرخ تبدیل

ردیابی نرخ تبدیل نحوه‌ی عملکرد صفحه لندینگ شما را کنترل می کند. با فعال کردن این ویژگی، قادر خواهید بود تنظیماتی انجام دهید که نرخ تبدیل شما بهبود بهبود پیدا کند.

  • نظارت بر کلمات کلیدی

قبل از دیر شدن، بررسی کنید که کلمات کلیدی شما چگونه عمل می کنند. می توانید پیشنهادات بالاتری را برای کلمات کلیدی که بهترین نتایج را برای کمپین شما ایجاد می کنند ، قرار دهید و سایرین را “قطع بودجه” یا حذف کنید.

  • نوع تطابق (Match Types)

نوع تطابق در Google Ads به شما امکان می دهد میزان ارتباطی که می خواهید گروه تبلیغاتی شما با دسته‌ای از مخاطبان داشته باشد را انتخاب کنید. چهار نوع تطابق وجود دارد: گسترده، گسترده و اصلاح شده، عبارت و کلمه‌ی دقیق. گوگل تبلیغ شما را با توجه به انتخاب شما در نتایج نمایش می دهد.

  • کلمه کلیدی منفی

لیست کلمات منفی به موتورهای جستجو می‌گوید که برای چه چیزی نمی‌خواهید رتبه کسب کنید، این قابلیت به همان اندازه‌ی انتخاب کلمات کلیدی اصلی مهم است. احتمالا کلمات کلیدی را با توجه به آنچه در کمپین شما عملکرد خوبی ندارد تعیین خواهید کرد.

  • تبلیغات در شبکه های اجتماعی

اگرچه CPM بیشتر در پلتفرم های اجتماعی متداول است، اما سایتهای شبکه های اجتماعی PPC راهم ارائه می دهند که به روشی مشابه تبلیغات موتورهای جستجو کار می کند. یعنی در آن بودجه تعیین می کنید و برای قرار گرفتن در معرض دید مخاطب، برای تبلیغات مبلغی پیشنهاد می دهید.

تفاوت این است که تبلیغات شبکه های اجتماعی می توانند مستقیماً در خبرنامه‌ی شما در اکثر پلتفرم ها ظاهر شوند، که باعث کاهش کارایی ادبلاکرها می شود. پلتفرم های اجتماعی مانند فیس بوک به شما امکان می دهد جمعیت های هدف را تعیین کنید و افراد را بر اساس علایق، انتخاب کنید. در حالی که تبلیغات کلیکی بیشتر بر اساس کلمه کلیدی است، هزینه کردن در شبکه‌های اجتماعی منجر به ایجاد راه‌های بیشتر برای هدف قرار دادن مخاطبان شما می‌شود.

شبکه های اجتماعی شامل دو نوع عملکرد تبلیغاتی هستند که برای موفقیت تبلیغ ضروری هستند:

  1. هدف‌گیری مجدد
  2. شناسایی مخاطبان شبیه به هم.
…::: حتما مطالعه کنید : سوشیال مدیا مارکتینگ چیست؟ :::…

مدیریت و پیگیری تبلیغات کلیکی

تبلیغات پولی را نمی توان “تنظیم و فراموش کرد”. شما باید به طور مداوم تبلیغات خود را مدیریت و نظارت کنید تا اطمینان حاصل کنید که نتایج بهینه می گیرید. مدیریت، تجزیه و تحلیل و پیگیری برای یک کمپین PPC بسیار مهم هستند زیرا به شما اطلاعات ارزشمندی می دهند و کمک می کنند کمپین موثرتری داشته باشید.

مدیریت PPC چیست؟

مدیریت PPC شامل طیف گسترده ای از اقدامات می‌شود، از جمله:

  1. ایجاد و تنظیم اهداف
  2. تست
  3. معرفی کلمات کلیدی جدید
  4. بهینه‌سازی مسیرهای تبدیل 
  5. تغییر برنامه‌ها برای رسیدن به اهداف.

مدیریت PPC شما به معنای نگاهی به استراتژی و هزینه‌ی تبلیغات شماست. از یک سو، به معنای بهینه‌سازی کارایی کلمه کلیدی است. از سوی دیگر، فکر کردن در مورد نحوه‌ی تخصیص منابع به کلمات کلیدی خاص است و نحوه‌ی تنظیم مجدد آن منابع برای به حداکثر رساندن ROI.

یک استراتژی مدیریت خوب همچنین به  موتورهای جستجو، شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های تبلیغاتی توجه می کند تا تغییرات و به روزرسانی هایی را که ممکن است بر کمپین های پولی تأثیر بگذارد، کنترل کند.

به طور کلی، مدیریت تبلیغات کلیکی یک کار سنگین است، به همین دلیل هزینه کردن برای ابزارهای مدیریت PPC می‌تواند مفید باشد.

…::: حتما مطالعه کنید : وظایف کارشناس دیجیتال مارکتینگ چیست؟ :::…

ابزارها و نرم افزارهای تبلیغات کلیکی

با وجود همه‌ی متغیرهایی که باید پیگیری کنید، ابزارهای مدیریت PPC کنار شما هستند تا کار را آسان تر کنند. شما می توانید تبلیغات خود را در پلتفرم‌ها مشاهده کنید، اما اگر به دنبال کمک و سازماندهی اضافی هستید، یک نرم افزار پیشرفته که به شما در مورد عملکرد تبلیغات شما اطلاعات می دهد، ضروری است.

اگر قصد دارید نرم‌افزار انتخاب کنید، برخی از ویژگی‌هایی که باید به دنبال آنها باشید عبارتند از:

  1. پشتیبانی چند کاربره
  2. مدیریت چند پلتفرمی
  3. آزمایش A/B
  4. برنامه‌ریزی
  5. گزارش و درجه بندی تبلیغات.

در این بخش لیست برخی از نرم افزارها و منابع PPC محبوب و با امتیاز بالا آورده شده است

  • HubSpot

    یک قالب قوی ارائه می دهد که به شما کمک می کند تا اجزای کمپین خود را کنترل و مدیریت کنید، و در نتیجه ردیابی تبلیغات گروهی، کلمات کلیدی و آزمایش های A/B شما آسان باشد.
  • WordStream

    بخش‌های طاقت فرسای راه اندازی و مدیریت کمپین PPC شما را به شکل خودکار درمی‌آورد.
  • NinjaCat

    به شما امکان می دهد تا تمام تجزیه و تحلیلهای خود از چندین پلتفرم را در یک گزارش ترکیب کنید تا بتوانید کل کمپین خود را در یک مکان ردیابی کنید.
  • Optmyzr

    از پشتیبانی end-to-end برخوردار است و شامل ساخت و گزارش می‌شود.
  • SEMRush

    می‌تواند به شما کمک کند تا مهمترین بخش کمپین PPC خود را مدیریت کنید، یعنی کلمات کلیدی. شما می توانید کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنید، لیست های کلمات کلیدی خود را مدیریت و بهینه کنید و لیست های منفی ایجاد کنید.
  • Unbounce

    یک سازنده‌ی صفحه لندینگ است که می توانید از آن برای ساخت لندینگ برای هر یک از کمپین‌های PPC خود استفاده کنید.
  • Databox

    به مشاغل کمک می کند تا عملکرد تبلیغات خود را ردیابی کنند و معیارهای کلیدی را در یک داشبورد واحد نمایش می‌دهد. همچنین می توانید از قسمت پیش‌بینی Databox برای تخمین اینکه تبلیغات شما در آینده چگونه عمل خواهند کرد استفاده کنید.
  • Ahrefs

    بیش از یک ابزار است. شما می توانید از Ahrefs برای بررسی نحوه‌ی عملکرد تبلیغات PPC خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید روی کلمات کلیدی رقبای خود نظارت داشته باشید.
  • Microsoft Advertising Editor  (Bing Ad Editor سابق):

     یک ابزار مدیریت برای تبلیغات PPC است که از طریق Bing اجرا می‌شود. با این ابزار، می توانید پیشنهادات خود را مدیریت کنید، در مورد کلمات کلیدی تحقیق کنید و تغییراتی در تبلیغات خود ایجاد کنید.

معیارهای پیگیری تبلیغات کلیکی

در اینجا برخی از معیارهای کلیدی برای پیگیری در کمپین PPC شما آورده شده است.

  • کلیکها:

    به تعداد کل کلیک هایی که روی یک تبلیغ دریافت می کنید اشاره دارند. این معیار تحت تأثیر انتخاب کلمه کلیدی شما و ارتباط متن با تبلیغ قرار دارد.
  • CPC

    هزینه‌ای که برای هر کلیک روی تبلیغ خود می‌پردازید اندازه گیری می‌کند.
  • CTR

    درصد نمایش تبلیغاتی است که منجر به کلیک می شود. این معیار تعیین می کند که شما چقدر هزینه می پردازید.
  • ایمپرشن‌ها

    تعداد دفعاتی است که یک تبلیغ مشاهده می شود. CPM هزینه‌ای است که برای هر هزار نمایش تعیین می‌شود. ایمپرشنها برای کمپین‌های آگاهی از برند مناسب هستند.
  • هزینه‌ی تبلیغات

    مقداری است که برای تبلیغات خود هزینه می کنید. می توانید این هزینه‌ها را با بهبود امتیاز کیفیت خود کاهش دهید.
  • بازگشت سرمایه از هزینه تبلیغات (ROAS)

    این معیار، درآمد دریافتی را طبق هزینه‌ی صرف شده برای تبلیغات محاسبه می‌کند.
  • نرخ تبدیل

    به درصد افرادی که CTA را در صفحه لندینگ شما انجام می دهند و تبدیل به یک لید یا مشتری می شوند اشاره دارد.
  • هزینه‌ی تبدیل (Cost Per Conversion)

    به هزینه‌ی تولید یک لید اشاره دارد. و  از تقسیم کل هزینه‌های یک تبلیغ بر تعداد تبدیل‌ها انجام می‌شود.
  • کیفیت امتیاز (QS):

    موقعیت تبلیغ را تعیین می کند ، بنابراین یک معیار مهم برای پیگیری است.

با توجه دقیق به هر یک از این معیارها ، می توانید ROI کمپین پرداختی خود را افزایش داده و برای نتایج بهتر هزینه‌ی کمتری بپردازید.

جمع‌بندی

شما یا کسب و کار خود را تازه راه اندازی کرده‌اید و یا سال ها است که در آن هستید. در هر صورت تبلیغات کلیکی ممکن است همان چیزی باشد که شما برای پیشی گرفتن از رقبای خود (یا حداقل پیشی گرفتن از آنها در SERP ها) نیاز دارید.

با توجه کردن به نکته‌های موجود در این راهنما، شما بهبود ترافیک و نرخ تبدیل وبسایت خود را تجربه خواهید کرد.

استفاده از محتویات مرکز سئو بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

تهیه و ترجمه: مرکز سئو 
منبع

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
اسکرول به بالا