جستجوی ارگانیک یا ارگانیک سرچ چیست؟

جستجوی ارگانیک به معنی فرآیند جستجوی طبیعی کاربر در گوگل می باشد که ارگانیک سرچ خیلی وابسته به معنی و مفهوم نتایج جستجو ارگانیک (SERP) است که در این مقاله قصد تعریف معنا و مفهوم جستجوی ارگانیک، نتایج ارگانیک سرچ، دلایل اهمیت Organic Search و بررسی تفاوت های آن با لینک های تبلیغاتی یا پولی گوگل (Pay Per Click) داریم. با خواندن این مقاله اطلاعات خوب و مفیدی به دست خواهید آورد، لطفا تا انتهای مقاله همراه باشید.

این مقاله توسط مرکز سئو، متخصص سئو سایت و طراحی سایت تهیه شده است.

عکس مربوط به ارگانیک سرچ

جستجوی ارگانیک چیست؟

نتایج جستجوی ارگانیک، یک فهرست بدون هزینه‌ می‌باشد که در صفحه‌ی نتایج موتور جستجو (SERP) ظاهر می شود. این نتایج بر اساس عواملی مانند ارتباط با جستجوی کاربر، لینکهای دریافتی، اقدامات درست سئو و اعتبار دامین شکل می‌گیرند. نتایج جستجوی ارگانیک حاوی تبلیغات نیست و با نتایج جستجوی پولی که تبلیغات پرداخت به ازای کلیک(Pay Per Click) نیز نامیده می‌شود، متفاوت است. تبلیغ‌کنندگان نمی‌توانند نتایج جستجوی ارگانیک را بخرند.

در عوض، استراتژی‌هایی برای پیروی از بهترین روشهای سئو که سئوی ارگانیک نامیده می‌شود طراحی شده‌اند که موقعیت SERP وبسایت را بدون پرداخت هزینه یا شیوه‌های غیراصولی تقویت می‌کنند. این اقدامات غیراصولی می تواند شامل تکنیک هایی مانند پر کردن بیش از حد متن از کلمات کلیدی(Keyword stuffing) باشد که در بعضی مواقع استفاده از این تکنیک باعث می شود سئو سایت شما جزو سئو بلک هت در نظر گرفته شد و آسیب جدی به شما وارد کند.

جایگاه یک لینک در صفحه‌ی نتایج جستجو مهم است. چرا که نتایج جستجوی ارگانیک اغلب تنها بخش کوچکی از صفحه را تشکیل می‌دهند و این جایگاه به عبارت جستجو شده بستگی دارد. از آنجایی که تبلیغات در بالای صفحه‌ی نتایج قرار دارند، در دستگاهی با نمایشگر کوچکتر (مانند نوت بوک، تبلت یا موبایل) ممکن است از نتایج جستجوی ارگانیک فقط یک یا دو مورد قابل مشاهده باشد.

چرا جستجوی ارگانیک مهم است؟

در حالی که تبلیغات پولی نتایجی فوری ارائه می دهند، استراتژی های سئو مربوط به جستجوی ارگانیک می‌توانند نتایج بلندمدتی داشته باشند. ترافیک جستجوی ارگانیک اولین منبع دریافت بازدید برای اکثر سایت ها است و می‌تواند یک قسمت حیاتی از قیف خرید باشد که منجر به نرخ تبدیل‌ بالاتر و بازگشت سرمایه‌ی (ROI) بیشتر می‌شود.

موارد زیر اهمیت جستجوی ارگانیک را نمایان می‌کنند:

  • برتری در رقابت با سایرین: استراتژی جستجوی ارگانیک، میزان دیده شدن کسب و کار برای کلمات کلیدی هدف را ارتقا می‌دهد. و اگر با قدرت دنبال شود، این ترافیک می‌تواند بدون نیاز به سرمایه گذاری در روشهای بازاریابی دیجیتالی و پولی، به برتری شما نسبت به رقبا کمک کند. شرکتی که ترافیک جستجوی ارگانیک خود را بهبود می‌بخشد، در موتورهای جستجو در رتبه‌ی بالاتری قرار می‌گیرد.
  • مقرون به صرفه و قابل اندازه‌گیری: جستجوی ارگانیک از نظر هزینه‌ هم برای شرکت ها برتری دارد. در حالی که تبلیغات پولی تضمین شده است و سایت را در مقابل بازدیدکنندگان احتمالی قرار می‌دهد، این تبلیغات با گذشت زمان، می توانند هزینه‌ی بالایی داشته باشند. ترافیک ارگانیک برای شرکت ها هیچ هزینه‌ای ندارد، به خصوص اگر روی اصول تاثیرگذار سئو تمرکز کنند. استراتژی ارگانیک از نظر سود و هزینه راحت‌تر قابل اندازه‌گیری است زیرا نیازی به سرمایه گذاری اولیه یا بودجه‌ی نگهداری بالا ندارد. مشاغل می توانند بدون نیاز به افزایش دائمی هزینه‌های بازاریابی، به رشد خود ادامه دهند.
  • نتایج بلندمدت: استراتژی های جستجوی ارگانیک حضور شرکت در موتورهای جستجو را برای زمان طولانی‌تری میسر می‌سازند، زیرا به میزان سود هر کلیک یا هزینه‌های ماهانه وابسته نیستند.
  • بسیار هدفمند: اگر شرکتی روی استراتژی‌های موثر سئو سرمایه‌گذاری کند، زمانی که مصرف‌کنندگان به دنبال کلمات کلیدی مرتبط با کار آنها باشند، وبسایتشان به احتمال زیاد نشان داده می‌شود. وب سایت‌هایی که برای کلمات کلیدی مرتبط رتبه‌ دریافت می‌کنند، به شکلی هدفمند و منظم ترافیک به دست می‌آورند، که به جذب لیدهای جدید و مشتریان بلندمدت کمک می‌کند.

مقایسه جستجوی ارگانیک با جستجوی پولی

تفاوت اصلی بین جستجوی ارگانیک و پولی، هزینه است، اما چند مورد دیگر نیز وجود دارد.

جستجوی ارگانیک را می توان با موارد زیر مشخص کرد:

  • روی بهبود رتبه در نتایج جستجو بدون پرداخت هزینه تمرکز دارد.
  • نتایج جستجو را در وسط صفحه قرار می دهد.
  • ممکن است به تلاشی طاقت‌فرسا نیاز داشته باشد تا سایت در نتایج بالا ظاهر شود.
  • در دراز مدت موثرتر از جستجوی پولی است.
  • هزینه‌ای ندارد.
  • به استراتژی های منظم و نگهداری نیاز دارد.

از سوی دیگر، جستجوی پولی شامل موارد زیر است:

  • بر بهبود رتبه‌ی پولی در موتورهای جستجو تمرکز دارد.
  • نتایج جستجو را در بالای صفحه قرار می دهد.
  • به سایت اجازه می دهد تا با پرداخت هزینه، سریعا در جایگاه برتر قرار گیرد.
  • پس از توقف پرداخت هزینه‌ی تبلیغات، ترافیک متوقف می‌شود.
  • به هزینه‌ی اولیه و همینطور هزینه برای نگهداری مداوم نیاز دارد.
  • نتایج کوتاه مدت ارائه می دهد.

علاوه بر ترافیک ارگانیک و پولی، منابع ترافیک دیگری نیز در موتورهای جستجو وجود دارد:

  • مستقیم: منبع این ترافیک مشخص نیست.
  • ایمیل: ترافیک از طریق بازاریابی ایمیلی ایجاد می شود.
  • شبکه های اجتماعی: ترافیک از یکی از شبکه‌های اجتماعی می آید.

ویژگی‌ها و نمونه‌های صفحه‌ی نتایج جستجوی ارگانیک

هنگامی که کاربر از گوگل یا موتور جستجوی دیگری استفاده می‌کند، SERP به او ارائه می شود. در حالی که یک SERP عمدتاً از نتایج جستجوی پولی و ارگانیک تشکیل شده است، می‌تواند شامل موارد مختلفی مانند تبلیغات خرید، موارد ویژه، نتایج ویدیویی، نمودار اطلاعات و استوری‌های برترهم باشد. نتایج SERP بسته به کاربر متفاوت است، حتی اگر از یک عبارت و موتور جستجو استفاده ‌کنید. زیرا آنها بر اساس هر کاربر، هدف او، علایق و تعداد زیادی از عوامل دیگر رتبه‌بندی و سفارشی می‌شوند. گوگل آنها را ویژگی های نتایج جستجو یا ویژگی های جستجو می نامد و به طور مداوم آنها را مورد آزمایش قرار می‌دهد و بهبود می‌بخشد تا تجربه ای کاربرپسند برای بازدیدکنندگان وب سایت ارائه دهد.

در زیر برخی از متداول ترین ویژگی های SERP که ممکن است در گوگل با آن ها مواجه شوید آورده شده است.

  • موارد ویژه (Featured snippets)

این گزینه‌ها در بالای نتایج ترافیک ارگانیک معمولی نمایش داده می شوند. در واقع بخشی هایلایت شده از متن یا ویدیوی یکی از وبسایت های برتر نمایش داده می‌شود تا پاسخی مستقیم و مختصر به درخواست کاربران ارائه دهد.

  • کاروسل ویدیو (Video carousel)

 چرخ فلک یا کاروسل ویدیو، ویدیوهای ویژه‌ی مرتبط با جستجوی کاربر را نمایش می دهد. و ممکن است به یک پلتفرم ویدیویی مانند YouTube، Vimeo یا صفحه ای که ویدیو در آن بارگذاری شده لینک شود. کل video carousel حداکثر فضای یک نتیجه‌ی ارگانیک را اشغال می‌کند.

  • استوری‌های برتر

این مورد مجموعه‌ای از داستان‌های اخیرا منتشر شده یا اخبار فوری است که کاربران به آن علاقه دارند و معمولاً در نتایج جستجوی ارگانیک مربوط به موضوعات پر سر و صدا نشان داده می‌شود. گوگل همچنین مشخص می کند که استوری یا خبر برتر چه زمانی و توسط چه کسی منتشر شده است.

  • Pople also ask(PAA)

اینها سؤالاتی هستند که به طور خودکار توسط Google طراحی می‌شوند و افراد معمولاً آنها را جستجو می کنند و ممکن است به سؤالات کاربر مرتبط باشند. قسمت PAA شامل پاسخ‌هایی کوتاه می‌شوند که کاربران می‌توانند روی آن کلیک کرده و برای خواندن، آن مطلب را بزرگ کنند. این امر به کاربران کمک می کند تا بدون نیاز به کلیک بر روی نتایج دیگر، به پاسخ سوال خود برسند.

  • کاروسل عکس (Image carousel)

 این مورد به عنوان بسته‌های تصویر نیز شناخته می‌شوند و زمانی ظاهر می‌شوند که گوگل تشخیص دهد محتوای بصری یا تصاویر، صفحه‌ی نتایج جامع‌تری ارائه می‌دهند. چرخ فلک عکس، تصاویر را در یک ردیف یا دیوار مرتبط ارائه می دهد. پس از کلیک، کاربران به تب جستجوی تصاویر می‌روند و از آنجا می توانند به وبسایت میزبان تصویر برسند.

استفاده از محتویات مرکز سئو بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

منبع: مرکز سئو

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
اسکرول به بالا