اگرچه ما هر روز از آنها استفاده میکنیم، اما نمیدانیم دقیقا وب سایت ها چگونه کار میکنند و طراحی سایت دقیقا به چه معناست؟ تیم مرکز سئو ، متخصص سئو سایت و طراحی سایت، این مقاله را برای شما تهیه و ترجمه کرده است تا بطور کامل شما با وب سایت و نحوه عملکردها آشنا شوید. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

وب سایت چیست؟
وب سایت مجموعه ای از صفحات وب است که در یک دامین با نام مشخص قرار دارند.
این صفحات وب شامل اطلاعات مربوط به یک کسب و کار یا سازمان هستند و معمولاً از عناصری مانند عکس، فیلم و متن تشکیل شده اند.
کاربران برای دسترسی به یک وب سایت به دستگاهی با مرورگر وب – از جمله لپ تاپ، تلفن هوشمند یا تبلت – و همینطور اتصال اینترنت نیاز دارند.
با داشتن این موارد کاربران می توانند آدرس وب سایت را در نوار آدرس مرورگر تایپ کنند تا به آن سایت دسترسی پیدا کنند.
وب سایت ها برای چه مواردی استفاده می شوند؟
قبل از اینکه یاد بگیریم وب سایت ها چگونه کار می کنند، بیایید بررسی کنیم که وب سایت ها برای چه مواردی استفاده می شوند. وب سایت ها برای اهداف مختلفی ساخته می شوند.
برخی از دلایل ایجاد یک وب سایت عبارتند از:
- ارائه اطلاعات: وب سایتهای برای ارائه اطلاعات وجود دارد. به عنوان مثال، وبسایتهای دولتی و تجاری به بازدیدکنندگان از بهروزرسانیهای دفاتر یا شرکتهای مربوطه خود اطلاع میدهند، در حالی که وبسایتهای خبری، آخرین رویدادها در سراسر جهان را برای کاربران بهروزرسانی میکنند.
- سرگرمی: وب سایت هایی مانند یوتیوب و نتفلیکس به شما امکان تماشای فیلم و شو، گوش دادن به موسیقی یا بازی کردن را می دهند.
- تعامل با سایر کاربران: شبکههای اجتماعی و فروم ها به کاربران اجازه میدهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و ایدههایشان را به اشتراک بگذارند.
- خرید و فروش: یکی از راه های کسب درآمد از وب سایت، سایت های تجارت الکترونیکی مانند آمازون و eBay به کاربران اجازه می دهند اقلام را به صورت آنلاین بفروشند و بخرند.
- نمایش نمونه کار: وبسایتهای شخصی و نمونه کار(showcasing works)، سایتهایی هستند که با نمایش نمونه کارهای گذشته فرد، توانایی او را به کاربران و مشتریان احتمالی آینده شرح می دهند
تمام این موارد بعلاوه خدماتی مثل فروش آنلاین و بازاریابی و تبادلات داده ها اهمیت داشتن وب سایت برای کسب و کارها را افزایش داده است. اما آنچه برای راه اندازی یک وب سایت نیاز دارید:
حالا بیایید ببینیم برای راه اندازی یک وب سایت به چه چیزهایی نیاز داریم. به این ترتیب، درک بهتری از نحوه کار وب سایت ها خواهید داشت.
برای شروع طراحی سایت به موارد زیر نیاز دارید:
1. پلتفرم ساخت وب سایت
رعایت نکات مهم برای طراحی وب سایت بسیار حائز اهمیت است پس قبل از اقدام حتما مشاوره لازم را دریافت کنید. وب سایت ها از مجموعه ای از کدها یا زبان های برنامه نویسی ساخته شده اند. رایج ترین زبان های مورد استفاده برای ساخت وب سایت عبارتند از:
- زبان نشانه گذاری فرامتنی (HTML) به مرورگرها کمک می کند تا عناصر صفحه وب مانند متن، لینکها و انواع مدیاها را نمایش دهند.
- برگه های سبک آبشاری (CSS) استایل صفحه وب مانند رنگ ها، طرح بندی ها و فونت ها را تعریف می کنند.
- پیش پردازشگر فرامتن (PHP) زبان برنامه نویسی است که برای ایجاد وب سایت های پویا و تعاملی استفاده می شود. پی اچ پی وظیفه بازیابی محتوا از پایگاه داده و نمایش آنها در وب سایت شما را بر عهده دارد. با PHP می توانید صفحه ورود، فروم و گالری ایجاد کنید.
- جاوا اسکریپت به شما اجازه می دهد تا ویژگی های پیچیده ای را در وب سایت خود پیاده سازی کنید. هر زمان که وب سایت شما چیزی بیش از اطلاعات ثابت را نمایش می دهد، احتمالاً جاوا اسکریپت در آن دخیل است.
امروزه دیگر نیازی نیست که وب سایت ها را مستقیماً از روی کد بسازید. سیستم های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس، دروپال(Drupal) و جوملا(Joomla) به شما این امکان را می دهند که به راحتی وب سایت بسازید.
این پلتفرمها از کد استفاده میکنند، اما برای استفاده از آنها نیازی به مهارتهای کدنویسی در سطح توسعهدهنده های سایت ندارید.
وردپرس که بیش از 40 درصد اینترنت را در اختیار دارد، محبوب ترین گزینه است که یک رابط کاربر پسند ارائه می دهد و به همه اجازه می دهد تا با حداقل دانش فنی وب سایت بسازند.
2.میزبانی وب (Hosting)
وب سایت ها از فایل های مختلفی تشکیل شده اند که برای نمایش محتوای شما به صورت آنلاین مورد نیاز هستند. چگونه این فایل ها را از رایانه خود به اینترنت می آورید و آنها را در کجا ذخیره می کنید؟
پاسخ – سرورهای وب و هاستینگ .
پس از انتخاب یک پلتفرم برای ساخت وب سایت خود، به یک هاست نیاز دارید که فایل های وب سایت شما را در فضای آنلاینی به نام وب سرور ذخیره می کند.
هر زمان که شخصی از وب سایت شما بازدید می کند، میزبان شما تمام فایل های مورد نیاز برای انجام این درخواست را منتقل می کند. هاست های وب همچنین در زمینه تهیه نسخه پشتیبان، آپ تایم و نگهداری امنیت به شما کمک می کنند.
پلتفرم های رایگان ساخت وب سایت مانند وردپرس اغلب از شما می خواهند که برای وب هاست به طور جداگانه ثبت نام کنید.
مزیت استفاده از این CMS های رایگان، کنترل کامل شما بر روی وب سایت است،این نکته خوبی است البته باید در جریان باشید که شما مسئولیت بخش های نه چندان سرگرم کننده مانند امنیت و نگهداری وب سایت را نیز بر عهده دارید.
…::: مطالعه بیشتر :: چرا طراحی خوب وب سایت مهم است ؟؟؟ :::…

3. نام دامنه(Domain)
در نهایت به یک نام دامنه نیاز دارید.
دامین، نام وبسایتی است که کاربران هنگام بازدید از وبسایت شما در مرورگرها(کروم، فایرفاکس یا سافاری) وارد میکنند.
رایانهها، سرورها و سایر دستگاههای متصل به اینترنت، هر کدام از اینها یک رشته اعداد منحصر به فرد به نام آدرس پروتکل اینترنت (IP) دارند .
هر بار که به یک وب سایت دسترسی پیدا می کنید، رایانه شما از طریق آدرس های IP با سرور وب سایت ارتباط برقرار می کند. اما از آنجایی که آدرس IP از چندین شماره تشکیل شده است، کاربران برای به خاطر سپردن آنها دچار مشکل می شوند. بنابراین، سیستم نام دامنه (DNS) به وجود آمد.
DNS از چندین سرورنام(Nameserver) تشکیل شده است که دامنه را جستجو می کنند. شما می توانید DNS را به عنوان یک دفتر بزرگ آدرس در نظر بگیرید که در آن رایانه ها می توانند نام دامنه ها را جستجو کرده و آنها را با آدرس IP مربوطه خود مطابقت دهند.
شما می توانید از طریق ساین آپ برای یک نام دامنه ثبت نام کنید یا هنگام ثبت نام برای وب هاست، نام دامنه را به صورت رایگان دریافت کنید.
اکنون که میدانید برای راهاندازی یک وبسایت به چه چیزهایی نیاز دارید، بیایید ببینیم این عناصر چگونه با هم کار میکنند. همینطور نحوه کار وبسایتها را بررسی کنیم.
بیایید به آنجایی برگردیم که بازدیدکننده نام دامنه شما را در مرورگر خود تایپ می کند.
وب سایت ها چگونه کار می کنند؟
هنگامی که یک بازدیدکننده نام دامنه شما را در نوار آدرس مرورگر خود تایپ می کند، رایانه او درخواستی برای اتصال به وب سروری که فایل های شما را نگه می دارد ارسال می کند. قبل از رسیدن به وب سرور، درخواست از DNS عبور می کند که آدرس IP سرور را جستجو می کند.
DNS اطمینان حاصل می کند که مرورگر به سرور صحیح متصل می شود.
هنگامی که همه چیز بررسی شد، سرور فایل هایی را که وب سایت شما برای نمایش محتوایش نیاز دارد پردازش می کند.
مرورگر وب آن فایلها (از جمله HTML، CSS، تصاویر و موارد دیگر) را میخواند و آنها را روی صفحه بازدیدکننده نمایش میدهد.
روش کار وبسایتها به این شکل است.
این فرآیندها در چند ثانیه اتفاق میافتند – در حالت ایدهآل، سرعت بارگذاری ترجیحی صفحه دو تا پنج ثانیه است.
چرا کسب و کارها به وب سایت نیاز دارند؟
اگر هنوز وبسایتی ندارید، این یک نشانه است که زودتر یکی داشته باشید.
در حال حاضر بیش از 4.66 میلیارد کاربر اینترنت وجود دارد که به این معنی است که بیش از نیمی از جمعیت جهان برای برقراری ارتباط، تحقیق، تجارت و بسیاری موارد دیگر به اینترنت متکی هستند.
فرقی نمی کند که یک فریلنسر باشید یا صاحب یک کسب و کار کوچک، در اینجا چند دلیل برای بهره مندی از یک وب سایت آورده شده است:
- مشتریان و مخاطبان بیشتری جذب خواهید کرد.90 درصد از مشتریان فرآیند خرید را با جستجو شروع می کنند . اگر میخواهید مشتریان بیشتری جذب کنید، یکی از بهترین راهها این است که خود را در گوگل قابل مشاهده کنید.
شما می توانید از روش های بهینه سازی موتور جستجو (SEO) برای کمک به رتبه بندی وب سایت خود به صورت جستجوی ارگانیک استفاده کنید. - رقابت خواهید کرد. قرنطینه های اعمال شده در اوج پاندمی 2020 بسیاری از کسب و کارها را مجبور کرد که فروشگاه های خود را تعطیل کنند و به بسیاری از صاحبان مشاغل فرصت داد تا اهمیت حضور در دنیای آنلاین را درک کنند.
به گفته کارشناسان تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD)، تجارت الکترونیک در حال افزایش است . همه می دانستیم که در آینده این اتفاق خواهد افتاد و دوران کووید فقط پذیرش این موضوع را تسریع کرد. - معتبرتر خواهید بود: مشتریان اغلب قبل از انجام تجارت با یک شرکت جدید، نظرات و توصیهها را بررسی میکنند و 50 درصد از مشتریان وبسایت شرکت را بررسی میکنند.
علاوه بر این، ثبت نام برای وب سایت به شما این امکان را می دهد که با استفاده از دامین شرکت خود یک آدرس ایمیل برای برند خود ایجاد کنید و باعث میشود سر و شکل حرفه ای تری داشته باشید .
کلام آخر – وب سایت ها چگونه کار می کنند؟
اگرچه ممکن است پیچیده به نظر برسد،ولی روش کار وب سایت ها ساده است.
علاوه بر این، با توجه به اهمیت وب سایت در بازار امروز، بسیاری از برندها فرآیند ایجاد وب سایت را ساده تر کرده اند تا حضور در دنیای آنلاین را راحت تر در دسترس قرار دهند.
استفاده از محتویات مرکز سئو بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
مقالات مرتبط

وب سایت ریسپانسیو (واکنشگرا) چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

سایت یا شبکههای اجتماعی، کدام یک برای شرکت شما بهتر است؟
